Foto: PRIVAT

Jennies succéinsamling till Barncancerfonden

Publicerad

Det startade som ett ”litet insamlingsevent.” Men snart hoppas Jennie Strand att hennes projekt ”För barn mot cancer” ska ha samlat in en och en halv miljon till Barncancerfonden.

Snart har Jennie Strands projekt ”För barn mot cancer” samlat in enoch en halv miljon kronor till Barncancerfonden. Den 27 septemberarrangeras barnloppis på Halmstad arena. Alla pengar går direkt till Barncancerfonden.

– Folk har fått skänkabarnkläder och andra barnartiklar och i dagsläget har vi fått inöver 250 flyttkartonger med grejer. Så det är nog Sveriges störstabarnloppis, säger Jennie Strand.

Det var i maj förra året som honkom på idén med ett ”litet insamlingsevent”. Men projektet ficksnabbt luft under vingarna.

– Det har blivit väldigt stort, tiogånger större än jag trott. Nu har vi samlat in över 900 000kronor, säger Jennie Strand.

Hoppas på 10 000 besökare

Hon hoppas att få in över en miljonredan innan loppisen den 27 september – och under självaloppisdagen hoppas hon få in ytterligare 500 000-800 000 kronor.

–Förra året var det 5 000 besökare och nu har vi marknadsfört detoch är mycket större, så jag hoppas på 10 000 besökare, säger hon.

”Det är fantastiskt”

Allt som säljs på loppisen ska vara skänkt, och de cirka 100personer som ska jobba under dagen – gör det för en lunch.

Självlägger Jennie Strand mellan tio och 20 timmar varje vecka påföreningsarbete.

– Man inser ändå hur svårt det är att få folk attställa upp med sin tid. Det har varit jättemånga som bidragitpengar och det är fantastiskt, men det är svårare att få folk attlägga tid på det här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.