KFF-tränare erkänner: Vi fuskade

Uppdaterad
Publicerad

Lagets tränare tar på sig hela skulden för att ha använt avstängda spelare under falska namn i matchen mot Glommens IF.

Ninor Chamoun, tränare för Kungsbacka FF säger till SVT nyheter Halland att han tar på sig hela skulden för att ha använt sig av avstängda spelare under falska namn i matchen mot Glommen IF den 15 augusti.

– Det är helt och hållet mitt beslut. Jag sa till spelarna att det var okej att de skulle spela.

– Jag får nu ta konsekvenserna och avgår med omedelbar verkan, säger Ninor Chamoun till SVT nyheter Halland på fredagsförmiddagen.

Publik avslöjade fusket

En person i publiken blev misstänksam under match och tipsade Glommens ledning.  Glommen lämnade därefter in en anmälan om misstänkt fusk till Halland fotbollförbund. På fredagen var sista dagen för Kungsbacka FF att svara på anmälan och då kom erkännandet.

– Jag tycker att det är skönt att han erkänner. De spekulationer som har varit är jobbiga för alla parter. På så sätt är det skönt att han går ut och gör avbön, säger Glommens IF:s tränare Stefan Karlsson.

Efter erkännandet hoppas han på att Hallands fotbollförbund kommer till slutsatsen att Kungsbacka FF:s fråntas de tre poäng som de fick efter vinsten och att istället Glommens IF tilldelas segern med 3-0 som reglerna förespråkar.

– Men det är synd att det blir så här. Vi vill så klart vinna på sportligt på planen och inte att sånt här ska avgöra, säger Stefan Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.