Halmstads hamn. Foto: TT

Översvämningar i hamnen

Uppdaterad
Publicerad

Vattennivåerna var vid midnatt två meter över normal vattennivå, något som bland annat ställt till det för hamnen i Halmstad.

En kontorsbyggnad ska ha blivit vattenskadad av översvämningar och ett nybyggt tältmagasin ska ha blåst sönder.

– Det var inte att leka med. SMHI:s prognos talade om 31 sekundmeter i vindbyarna. Vi mätte 38, säger Björn Alvengrip, vd Hallands hamnar, till SVT Nyheter Halland.

Ovädret Gorm

Just nu håller de på att sammanställa de totala skadorna. Hamnen höll stängt under stormen och har på måndagen åter öppnat för trafik.

– Jag har varit vd i Halmstad i fem år och för Hallands hamnar i tre år. Det känns som det stormar oftare och värre nu än för några år sedan. Det här var en väldigt kraftig storm, säger han och fortsätter:

– Att det extrema läget pågick under så kort tid (cirka 22:30 till midnatt) räddade upp det något. Men hamnens läge i förhållande till Nissan är en olycklig kombination.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovädret Gorm

Mer i ämnet