Varbergs tingsrätt tar nu på sig att känsligt material i ett misstänkt dynamitbrott, som polisförhör med den misstänkte 41-åringen, läckt till media. Foto: SVT

Tingsrätten erkänner: Läckte känsligt material

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten i Varberg tar nu på sig skulden för de uppgifter som läckt ut i media gällande dynamitfyndet i Falkenberg.

– Det handlar om en miss. Häktningspromemorian (en form av förundersökningsprotokoll) var inte sekretessmarkerad, vilket ska varna tingsrättspersonalen från att lämna ut den, säger Annika Persson Arcangioli, rådman vid Varbergs tingsrätt.

Som SVT Nyheter Halland tidigare berättat så spärrades polisutredningen internt efter att en rad känsliga uppgifter i utredningen om dynamitfynden i Falkenberg blivit offentliga. Däribland polisförhör med misstänkta och bilder på dynamiten.

Sprängmedelgömma i Falkenberg

Irriterat advokaterna

Läckorna irriterade de häktade männens advokater såväl som polisen.

– Det är fanimej helt obegripligt, sa Lars Brandel, advokat till den häktade 30-åringen, till SVT Nyheter Halland den 24/7, som då var övertygad om att det handlade om en polisläcka.

”Borde sekretessprövats”

– Det gick för fort, vi borde har gjort en sekretessprövning innan vi skickade ut någonting men det gjordes inte, konstaterar Annika Persson Arcangioli, rådman vid Varbergs tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängmedelgömma i Falkenberg

Mer i ämnet