Spenshult har varit stället dit reumatiker sökt sig för att få vård. Nu vill Bert Karlsson driva flyktingboende i lokalerna. Foto: SVT

Bert Karlsson spekulant av Spenshult

Publicerad

Bert Karlsson bekräftar till SVT att han är intresserade av Spenshults sjukhus i Oskarström.

– Det är en fantastisk anläggning, säger Bert Karlsson till SVT Hallandsnytt.

Spenshults sjukhus i Oskarström utanför Halmstad är en av många lokaler Bert Karlsson tittar på för att använda till asylboende. Mer än så vill han dock inte säga i nuläget.

I över 60 år har det bedrivits reumatologisk vård Spenshults sjukhus. I sommar är den epoken över då sjukhuset stänger den 11 juli. Företaget Axess Medica som driver sjukhuset nämner flera olika orsaker till att verksamheten läggs ner. Dels beror det, enligt företaget, på att behandlingsmetoder och nya läkemedel de sista 10 åren minskat behovet av inneliggande rehabilitering och ortopediska operationer hos patienter med inflammatorisk ledsjukdom, dels på att ett annat företag, Capio Movement, från och med 1 juni övertar vården av reumatiker från Halland.

Bert Karlsson har sedan tidigare flera asylboenden i Sverige och har tidigare berättat för SVT att han skulle vilja ha en 20-tal boenden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.