Eklund lämnar FFF

Uppdaterad
Publicerad

I helgen stod det klart att Falkenbergs FF går upp i allsvenskan. Idag kom beskedet att tränaren Hans Eklund som tagit Falkenberg på succéresa upp från superettan skrivit på kontrakt för Kalmar FF.

Ryktet har florerat de senaste veckorna men tränaren själv har tidigare inte velat bekräfta det. På eftermiddagen stod det sedan klart att Eklund lämnar Falkenbergs FF som huvudtränare.

– Först och främt så har Kalmar mer resurser och där får jag jobba med större resurser som tränare. Sen har jag släkt på den sidan och är uppvuxen på den sidan så det är skönt att komma tillbaka för den anledningen, säger Hans Eklund till SVT Hallandsnytt.

Lars-Eric Nilsson, ordförande för Falkenbergs FF, tycker att beskedet är tråkigt.

– Det är såklart tråkigt. Hasse Eklund har gjort ett fantastiskt jobb för Falkenbergs FF och vi har trivts oerhört bra med honom i klubben, säger han. 

– Vi har haft en fantastisk resa och jag trivs jättebra med spelarna. Det har inte varit ett lätt beslut. Men i takt med tiden har gått har det växt fram. Någon gång får man välja om man ska stå på vänster eller höger ben, säger Hans Eklund.

Många säger att du har varit en bidragande orsak till varför det gått så bra för Falkenberg, vad säger du om det?

– Det är kul att få bidra med någonting och och det är kul att mitt arbete uppskattas. Sedan är jag en del med många andra och vi har fått ihop det tillsammans. Sedan är det alltid tråkigt och lämna vänner. Det är med stort vemod jag lämnar efter ett år. Jag trivs fantastiskt bra men någon gång tar det roliga slut, svarar Hans Eklund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.