Mariette Hansson spelade in videon till ”Don't stop believing” på Haverdalsstrand utanför Halmstad. Foto: SVT

Exklusivt möte med Mariette

Uppdaterad
Publicerad

Med sitt åtta meter långa släp tycks hon sväva in som en av favoriterna i Melodifestivalens final nu på lördag, Halmstads Mariette Hansson.

När hon nyligen fanns på plats på Haverdalsstrand utanför Halmstad för att spela in musikvideon till sitt bidrag ”Don't stop believing” så fick Hallandsnytt ett exklusivt möte med sångerskan.

– Först tänkte vi hitta någonstans att filma utanför Stockholm som skulle vara snyggt visuellt. Men så kom jag på att ”varför inte göra det på Haverdalsstrand” där jag har sprungit i hela mitt liv. Och jag ville ha med någonting i videon som förankrar i mig, säger Mariette Hansson, som är uppvuxen i grannbyn Harplinge utanför Halmstad.

”Släpet höll på att lyfta mig”

Mariettes team var med på idén och under några dagar mellan den andra deltävlingen, där hon tog sig direkt till final, och lördagens final fick hon stå i blåsten på Haverdalsstrand och sjunga in i en kamera. Under videoinspelningen hade hon dock inte på sig sitt åtta meter långa släp, som för övrigt är sytt av artisten Miss Li, men till finalen är det dags igen.

– Första gången vi repade så höll släpet nästan på att lyfta mig för det var så högt blås från de fem fläktarna. Men nu har vi planer på att toppa detta och kanske förlänga släpet ytterligare, säger Mariette Hansson hemlighetsfullt.

Tror på röster från Halmstad

3,3 miljoner tv-tittare såg den andra deltävlingen i Malmö. Och finalen på lördag lär locka ännu fler tittare.

– Det är galet, det är lite svårt att ta in. Precis innan man ska upp på scen är jag jättenervös såklart, men det är ändå något lugn som infinner sig precis när jag ställer mig där och vet vad jag ska göra.

Hur mycket tror du på Halmstad-bornas stöd i röstningen?

– Otroligt mycket. Jag vill att de ska vara med mig och jag tror nog att de kan vara det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.