Begärs häktad för att ha kört på 64-åring

Uppdaterad
Publicerad

En 64-årig man i Varberg blev i april påkörd efter att ha konfronterat två tiggare som utgav sig för att vara dövstumma i Varberg. En man har nu begärts häktad av åklagaren, misstänkt för försök till mord.

När mannen, som läst i tidningen om bedragare som utgav sig för att vara dövstumma, konfronterade de två tiggarna bildades en folksamling och många fotograferade tiggarna som valde att ta till flykten. På sin väg därifrån körde de upp på trottoaren och rakt på 64-åringen. Flera personer har sedan dess hämtats till förhör, och en yngre man och en kvinna har släppts.

– Vi har fått tag på en person som vi tror var föraren till bilen, han begärs häktad nu, säger assistentåklagare Jon Lindahl.

Den misstänkte mannen är 27 år gammal och rumänsk medborgare. Han nekar till att ens ha befunnit sig i Varberg. Den 4 april kontrollerades han i Eslöv och ska enligt egen utsago ha lämnat landet efter det. Men åklagaren tycker sig ha bevis för att mannen befunnit sig i Varberg.

– Vi har vittnesuppgifter, vi har en bil som fastnat på övervakningsfilm vid en bensinmack och vi ska nu kontrollera telefonlistor för att se var han befunnit sig, säger Jon Lindahl.

Det är i dagsläget inte aktuellt att begära någon mer person häktad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.