Man kan ha våldtagit fångad kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern som misstänks för att ha hållit en kvinna instängd i en lägenhet i Varberg i helgen utreds även för våldtäkt mot kvinnan, enligt polisen i Halland.

Det var igår som polisen fick in ett samtal om att en kvinna hölls instängd i en bostad i Varberg.

– Då hämtades den här mannen in till förhör och därefter anhölls han misstänkt för människorov och efter förhör med kvinnan omfattar misstankarna även våldtäkt, säger Lars Grimbeck, Hallandspolisens presstalesman.

Misstänks redan för en annan våldtäkt

Polisen är i övrigt mycket förtegen och vill inte svara på hur länge kvinnan ska ha suttit instängd och inte heller om den misstänkta våldtäkten ska ha begåtts i samband med människorovet.

– Det är en utredning som pågår och med hänsyn till kvinnan vill jag inte gå inte på mer detaljer, säger Grimbeck.

Mannen är sedan tidigare misstänkt för att ha våldtagit en 16-årig flicka tidigare i december. Han misstänks alltså nu för två fall av våldtäkt samt människorov. Han sitter fortsatt anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.