Stor avspärrning norr om Klippan Foto: Helene Bengtsson

Död kvinna i Klippan – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren är förtegen om detaljer och händelseförlopp kring det misstänkta mordet på en kvinna i 60-årsåldern från Klippans kommun i helgen.

En kvinna har uppgett till Aftonbladet att hon sett den mördade kvinnan två gånger i det skogsområde där hon hittades. Vittnet ska även ha träffat på en man som ”förde oväsen”.

–Jag vill inte lämna några sådana uppgifter över huvud taget. Det råder förundersökningssekretess i ärendet, säger kammaråklagare Eleonora Johansson till TT.

Mordet i Klippan

Åklagaren vill inte heller kommentera om någon misstänkt gärningsman har gripits. Kvinnan hittades natten mot söndag av en polispatrull som sökte efter henne.

-Kvinnan har saknats och det är det som gör att man slår larm, säger Eleonora Johansson.

En Klippanbo anmäldes försvunnen strax efter tolvslaget natten mot söndag. Några timmar senare hittades en kvinna död i ett skogsområde norr om Klippan. Polisen rubricerar ärendet som mord.

– Men vad som är dödsorsaken får den rättsmedicinska undersökningen klargöra, säger polisens informatör Calle Persson.

Polisen arbetar fortfarande med den tekniska undersökningen.  Ett uppemot två kilometer stort skogsområde i närheten av Mölletofta är avspärrat eftersom man inte är säker på att fyndplatsen är densamma som dödsplatsen.

– Det är ju så att om det anträffas en död person utomhus och man misstänker brott, så kan ju kroppen till exempel ha burits iväg, därför gäller det att spärra av och säkra ett så stort område som möjligt, säger Stefan Söderholm, på Skånepolisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Klippan

Mer i ämnet