Golftävlingen lockar världsstjärnor och nya talanger

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen startade golftävlingen Helsingborg Open. Tävlingen tillhör den europeiska damtouren och 126 spelare ska göra upp om förstapriset på nästan 350.000 kronor. Men även skolelever fanns på plats.

Bland spelarna syns världsstjärnor som Laura Davies och svenskhoppet Caroline Hedwall. Men under torsdagen hade även flera skolbarn lockats till banan för att prova på sporten.

– Det var svårt i början men sen kom man in i det, säger 10-åriga Towa Söderstjerna.

Hon har inte riktigt koll på den pågående tävlingen. Men det gäller inte för arrangörerna.

– Jag tror den här tävlingen är väldigt viktig. När man pratar med alla stora svenska stjärnor som kommit någonstans inom golfvärlden så pratar de hela tiden om betydelsen av att de fick möta stora stjärnor när de var små och blev inspirerade av dem, säger Marcus Dunér som är kommunikations- och marknadsansvarig för tävlingen.

Det är tredje gången som tävlingen avgörs.

– För kommande generation av svenska golfspelare så tror jag det är jätteviktigt att vi har en svensk tävling med Europatour-status även för tjejer, säger Marcus Dunér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.