Brand i föreningshus

Uppdaterad
Publicerad

Ett föreningshus i Hackås i Jämtland står i lågor och räddningstjänsten försöker sent på fredagskvällen dämpa branden.

Strax efter 19 fick SOS larm om en brand i föreningshuset i Hackås i Bergs kommun. Huset har föreningslokaler men även lägenheter.

Föreningshuset blev övertänt strax före klockan 22 och räddningstjänsten har gett upp hoppet om att kunna rädda någonting.

Branden i Hackås

– Vi har bullat upp runt omkring för att dämpa branden. Det finns ingen spridningsrisk och inga kringliggande byggnader som är hotade, säger Lars Nyman, inre befäl vid räddningstjänsten.

Arbetet i Hackås beräknas ta hela natten.

– Vi uppmanar folk i samhället att hålla sig borta från röken och hålla dörrar och fönster stängda.

Startade i en lägenhet

Branden började i en av lägenheterna som finns i byggnaden på bottenplan och branden spred sig vidare till vinden, enligt räddningstjänsten.

– Vi har skickat de resurser vi har för att eventuellt få stopp på det här. I nuläget har vi inte kontroll på branden, långt ifrån, sa Thomas Fredriksson inre befäl vid klockan 20.20.

Räddningstjänsten från Svenstavik, Oviken, Östersund och Brunflo har under kvällen arbetat med det brandhärjade huset.

Ingen person finns kvar i byggnaden och i nuläget finns ingen brottsmisstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Hackås

Mer i ämnet