Praktikanten Loren Bakkalian från Syrien och hennes handledare kommunalrådet Maria Söderberg (C). Foto: Krokoms kommun

Loren från Syrien har praktik hos kommunalrådet

Uppdaterad
Publicerad

Loren Bakkalian är flykting från Syrien, men en dag i veckan får hon glida in i Krokomspolitikens finrum – som praktikant hos kommunalrådet. Ett sätt att uppmuntra andra att ta emot praktikanter.

För att få ut personer med uppehållstillstånd i arbete krävs många praktikplatser, och en som vill uppmana fler till att skapa praktikplatser är kommunalrådet Maria Söderberg i Krokoms kommun – som själv nyligen fått en praktikant, Loren Bakkalian från Syrien.

– Loren får möjlighet att lära känna kommunen. Hon får möjlighet att öva på svenska språket, vi pratar ju väldigt mycket. Vi sitter i sammanträden hela dagarna och pratar, säger kommunalrådet Maria Söderberg (C).

Vilka arbetsuppgifter har hon?

– Hon följer med på det jag gör och jag förklarar vad jag gör så att det sätts in i ett sammanhang. Idag har vi haft folkhälsoråd, till exempel.

Att du tar en praktikant, vad hoppas du att det ska leda till?

– Jag hoppas att kommunen blir en förebild för andra. Vi är en stor arbetsgivare, det finns väldigt många andra arbetsplatser och visst sjutton finns det plats för praktikanter. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.