Kriskommission möts av kalla handen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen slog moderaterna i Jämtland larm om den kraftigt försämrade ekonomin inom landstinget. Underskottet väntas bli 135 miljoner i år och moderaterna vill nu tillsätta en kriskommission. Ett utspel som möts av kalla handen av majoriteten.

– Vi jobbar redan med en handlingsplan där målet är att nå god ekonomisk hushålllning, Vi har ett förstärkt ekonomiutskott som jobbar med detta, säger Harriet Jorderud (S) och fortsätter:

– Därför är det trist att Christer Siwertsson säger att han vill ha en kriskommission nu.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Enligt Harriet Jorderud har landstingets tjänstemän jobbat med handlingsplanen ett tag. I den ingår att se över hur man kan minska utgifterna och få ordningen på ekonomin. Det handlar bland annat om att se över arbetsmetoder och sjukresor. Handlingsplanen var uppe i landstingsfullmäktige i juni men då oppositionen krävde återremiss har den inte formellt klubbats igenom ännu.

– Men vi i majoriteten tror på den, säger Harriet Jorderud.

Enligt handlingsplanen ska landstinget nå en budget i balans 2016.

– Givetvis tar vi alla oerhört allvarligt på vår ekonomi och vi är alla överens om att vi måste göra något men det är det vi anser att vi redan gör. Därför känns det trist att Christer Siwertsson nu pratar om en kriskommission.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet