Åtalade i dopningshärva erkänner delvis brott

Uppdaterad
Publicerad

De två åtalade männen kommer från Taberg och Hok. När beslaget gjordes hemma hos en av männen så hittades dopningsmedel för fem miljoner kronor.

Och det är, enligt åklagaren, det näst största, dopningsbeslagen som gjorts i Sverige.

Under förmiddagen inledde åklagaren sin sakframställan. Hon menade att den man som bor i Taberg har tagit emot pengarna för preparaten, kuvert med tusentals kronor, som skickats hem till honom. Han har också, enligt åklagaren, förvarat preparat hemma.

Tabergsbor erkänner medhjälp till dopningsbrott men nekar till att han skulle haft några affärer ihop med mannen från Hok.

Erkänner

Mannen från Hok erkänner att han packat stora mängder dopningspreparat och skickat vidare. Han erkänner också att han samarbetat med personer – vilka dessa är vet han inte. Han säger att han inte varit hjärnan bakom affärerna.

De båda männen förnekar att de haft affärer ihop men inte att de känner varandra.

Det är tullverket och internationella åklagarkammaren som  drivit utredningen. Tullverket gjorde i somras tre provköp från sajten där  pengar skickades hem till Tabergsbons hemadress.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.