Foto: TT

Bussen startade inte – skolbarn fick åka i bagageutrymmet

Uppdaterad
Publicerad

När bussen som skulle ta barnen till skolan inte startade tog chauffören sin privata bil istället. Två barn fick inte plats så de fick åka i bagageutrymmet.

Det är en av flera händelser som föräldrar i Horda utanför Rydaholm nu kritiserar bussbolaget Flexbuss för, skriver Värnamo Nyheter. Kritiken handlar också om incidenter där barn släppts av på fel sida vägen, farliga vändningar, barn som inte blivit avsläppta alls och tvärnitar som gjort att barn i bussen skadat sig. Föräldrar vittnar också om att skolbussen varit nära att backa på barn.

Skriftlig varning

Föräldraföreningen kräver nu att få se samtliga chaufförers yrkeskompetensbevis samt en skriftlig plan över hur kvalitén på skolskjutsarna ska säkerställas.

Enligt Flexbuss vd David Lindquist ska chauffören som kört barnen i bagaget fått en skriftlig varning.

– Det är ytterst olämpligt. Vi har vidtagit åtgärder och gjort ett individärende. Chauffören har fått en skriftlig varning, säger han till Värnamo Nyheter.

Efter kritiken har förvaltningschefen på barn- och utbildningsförvaltningen i Värnamo, Ulf Svenzon, kallat till möte med upphandlingsförvaltningen och entreprenören.

– Det är naturligtvis helt oacceptabelt om det stämmer, säger han till tidningen. Säkerheten är a och o för oss. Den gör vi inte avkall på. Jag har kallat till möte med upphandlingsförvaltningen i nästa vecka och efter det ska vi träffa entreprenören och gå till botten med det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.