Djup besvikelse bakom avhoppet

Uppdaterad
Publicerad

Orsaken till att de assisterande tränarna Fredrik Stillman och Fredrik Olausson idag valt att sluta i HV71 är att de inte delar den värdegrund som HV71 står för.

Enligt deras agent Joakim Persson består missnöjet också i att tränaren Andreas Johansson tidigare i år fick lämna föreningen. Vi har under dagen försökt att nå både Stillman och Olausson utan att lyckas. Enligt agenten vill ingen av dem uttala sig till media efter den senaste tidens turbulens som tagit dem hårt.

– De känner oerhört mycket för klubben och menar att HV tagit skada av bland annat osanningar i media.

Men varför vill de inte svara på frågor?

– De upplever att de som behöver veta hur de tänker är HV och ingen annan, säger Joakim Persson.

Han fortsätter:

–  Det är inte bara ett jobb utan de har en sådan känsla för klubben. Den senaste tidens skriverier menar de har skadat klubben och det är de ledsna över.

Ska jag tolka det som att de gärna sett att Andreas Johansson skulle fått fortsätta?

– Ja det stämmer.

Enligt Joakim Persson blev besvikelsen för stor när Andreas Johansson tidigare i år fick lämna klubben.

– De kände att allt gick ut på att få bort honom efter att ett fåtal spelare kritiserat honom som tränare. Och de hade ju enats om saker tillsammans med honom. Spelsätt och liknande som klubbledningen också hade godkänt. De tyckte det var oerhört jobbigt att ingen ur klubben stod upp för dem.

Hur mår de nu?

– De mår jättedåligt. De har en sådan enorm känsla för klubben men de tycker att HV drar åt fel håll vilket de inte kan ställa upp på, avslutar Joakim Persson

Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71, håller inte med om att de avhoppade assisterande tränarnas värdegrund skiljer sig från klubbens.

Däremot menar han att Stillman och Olausson försvarade Andreas Johanssons ledarskap.

– Men det fanns olika uppfattningar om det i föreningen och jag har inget facit på det. Jag menar att vi har samma värdegrund men att det finns olika uppfattning om delar, säger Agne Bengtsson.

Han delar inte heller uppfattningen att Andreas Johanssons spelsätt skulle vara grunden till konflikterna.

– När gäller spelsätt och att coacha laget finns ingen kritik mot Johansson. Istället finns ett antal spelare som uttryckt stort missnöje om ledarskapet. Det är svårt för klubbledningen att veta hur ledarskapet bedrivits i omklädningsrummet, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.