Några som påverkats hårt av uteblivet varmvatten i helgen är Kärrhökens äldreboende. Foto: TT

Flera hyresgäster utan varmvatten

Uppdaterad
Publicerad

Minst 500 hyresgäster på Havsörnsgatan och Kärrhögsgatan på Råslätt i Jönköping har fortfarande inte fått tillbaka sitt varmvatten.

Det var igår morse som en undercentral tog skada vid ett elavbrott och enligt Vätterhems jourpersonal har det inte gått att få tag i entreprenörer som kan laga felet. Först imorgon kan det ske. Även tvättidsbokning och vissa dörrar i husen har påverkats av strömavbrottet.

– Det här är förstås tråkigt och vi har verkligen försökt att hitta entreprenörer men vi har inte lyckats, säger Inge Ekelyck jourpersonal på Vätterhem.

Exakt hur många som saknar varmvatten har de inte kunnat uppskatta, men minst fem hus är drabbade och i varje hus bor uppemot 100 personer.

”Har varit bökigare”

Några som påverkats hårt av uteblivet varmvatten i helgen är Kärrhökens äldreboende, med 48 lägenheter. Enligt personalen har situationen varit krånglig.

– Det har varit bökigare, men vi har löst det ändå, berättar en av de anställda.

– Tyvärr har vi inte kunnat duscha de boende. Men vi har varmt vattnet i vattenkokare när det har behövts.

Enligt Inge Ekelyck kunde de höja temperaturen på vattnet något så helt kallt har det inte varit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.