Foto: Arkivbild

Här är bästa rastplatsen i länet

Publicerad

Nu har Motormännen utsett Jönköpings läns bästa rastplats.

Det är inte första gången som rastplatsen Hörle söder längs med E4:an har utnämnts till länets bästa rastplats, men nu är det dags igen. Det är Motormännen som årligen rankar Sveriges bästa rastplatser.

– Rastplatsbedömningen är en viktig del i Motormännens trafiksäkerhetsarbete. Bra rastplatser inbjuder till nödvändiga stopp för vila och rekreation. Trötthet vid ratten är en vanlig olycksfaktor nästan att jämföra med olyckor relaterade till alkohol, säger Fredrik Daveby, Motormännens vd.

I granskningen har bland annat rastplatsens utformning, parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, tillgång till sittplatser, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning bedömts. Dessutom har skötsel och städning granskats.

Hörle får totalt 870 slutpoäng. Sveriges bästa rastplatser finns i Halland, Skärshults väg 26,  och Västerbotten, Vojmån. De slår Hörle med 20 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.