Landslagsstjärna till HV71

Uppdaterad
Publicerad

Lagkaptenen för Damkronorna klar för spel i HV71. Laget som åter tagit klivet upp till riksserien satsar hårt för att bli ett etablerat lag i högsta ligan.

Det är 27-åriga Jenni Asserholt som skrivit på för HV efter att de senaste säsongerna spelat i Linköpings HC. Så sent som i våras var hon med och tog den klubbens andra raka SM-guld. I grundserien stod hon för 24 poäng (13+11)på 23 matcher och under slutspelet blev det totalt två mål på fyra matcher.

Jenni ska enligt HV71:s hemsida kombinera spelet i HV71 med spel i junior/herrlag i annan förening. Hon fortsätter också som lagkapten i damkronorna och med dem satsar hon framåt mot ett fjärde OS.

– Jag har varit i LHC i många år och efter dubbla SM-guld kände jag mig nöjd, vilket inte är bra som aktiv idrottare. Jag vill vidare och känner mig redo för ett nytt uppdrag. HV71 var mycket positiva till ett samarbete och den lösning jag önskade med kombinerad träning med herrar/juniorer (i annan förening) samt träning och match med damlaget i HV71. Jag ser fram emot att representera HV71 kommande säsong samt att få en ny utmaning i karriären, säger hon.

Jenni Asserholt utsågs förra året till till Sveriges bästa damishockeyspelare.

– Naturligtvis är det ett otroligt tillskott till vår trupp och ännu en ”boost” för framtiden. Jenni är extremt seriös och målmedveten, vilket kommer att höja lagets nivå ytterligare och det blir extremt spännande att se vad vi kan åstadkomma som nykomlingar i Riksserien, säger Ulf Johansson, tränare i HV71 Dam på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.