Foto: Kristin Renulf

Misstänkt skottlossning på Öxnehaga

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick på måndagskvällen flera samtal om skottlossning på Öxnehaga. Senare hittades flera förmodade kulhål i en fastighet i området.

Det var vid 20.30-tiden som boende i området slog larm till polisen om skottlossning. Polisen inledde en stor sökinsats med flera patruller. En stund senare hittade polisen förmodade skotthål i en lägenhet.

– Det bor en kille i lägenheten som vi har hört, säger Lasse Johansson, polisens presstalesman.

Är det fastslaget att det handlade om en skottlossning?

– Allt tyder på att det varit en skottlossning, men vi har inte fått det 100 procent bekräftat, säger Lasse Johansson.

Platsen spärrades av och en teknisk undersökning har gjorts.

– Vi hade teknikerna där på plats i går kväll och de kommer att fortsätta under dagen, säger Fredrik Granström, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen skadad

Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen, men en förundersökning om försök till mord har inletts. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Vi har hållit förhör med vittnen och kommer att hålla kompletterande förhör under dagen.

Har ni en bild över vad det är som har hänt?

– Vi har i nuläget ingen fullkomlig bild. Vi är sparsamma med vilken information vi kan gå ut med eftersom utredningen är i ett tidigt skede, säger Fredrik Granström.

Orolig granne

En person i området satt och fixade med sin dator när han hörde tre smällar. Han trodde att det var fyrverkerier, men när polisen en stund senare kom och förhörde honom blev han orolig.

– Jag känner mig inte trygg här, kommer inte att gå ut på kvällarna. Polisen måste göra något, vi måste känna oss trygga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.