Senast på onsdag måste åklagare väcka åtal i det så kallade Norrahammarsfallet. Foto: SVT

Ny förhandling för misstänkte dubbelmördaren

Uppdaterad
Publicerad

I veckan kommer åklagare begära omhäktningsförhandling i det så kallade Norrahammarsfallet. Den misstänkte mannen tros ligga bakom fyra mord – och förundersökningen är ännu inte klar.

– Vi kommer begära mer tid, säger vice chefsåklagare Pernilla Törsleff.

Senast på onsdag måste åklagare väcka åtal i det så kalladeNorrahammarsfallet. Men i stället väntas omhäktningsförhandling.

–Det är inte klart för åtal, så vi kommer begära mer tid, säger vicechefsåklagare Pernilla Törsleff.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Det var i slutet av maj som polisoch räddningstjänst hittade två avlidna personer i en brinnandevilla i Norrahammar. Paret var i 70-årsåldern och bara dagar efterkunde en man i 50-årsåldern gripas. Mannen erkände i förhör att han brukatvåld mot paret och att han bidragit till att branden uppstått.

Efter att mannen gripits såg polisen likheter med en tidigaredödsbrand i Hökensås där två personer avled – och mannen kom attmisstänkas för ännu ett dubbelmord.

– Förundersökningen bedrivsfortfarande på bred front och vi börjar få en bild, säger PernillaTörsleff.

Tittar på liknande händelser

Mannen i 50-årsåldern är på sannolika skäl misstänkt förtvå fall av mord och mordbrand i Norrahammar och skäligen misstänktför två fall av mord och för grov mordbrand när det gällerHökensås.

Det har tidigare spekulerats kring om mannen kan blimisstänkt för ytterligare liknande händelser.

– Utan att gå in pånågra detaljer så tittar man på liknande händelser i kringliggandelän. Västra Götaland, Kronoberg, Östergötland och så vidare, sägerLars Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköping.

– Det ärklart att man kontrollerar omständigheter runtomkring. Men inuläget finns inga ytterligare misstankar, säger Pernilla Törsleff.

”Blir en omhäktningsförhandling”

Den misstänkte mannen lyckades under sommaren knyta till sigkändisadvokaten Leif Silbersky som sin försvarare. Leif Silberskyvill inte uttala sig om hans klient på något sätt ändratinställning till något av brotten han misstänks för.

– Jag villinte gå in på det, det enda jag har att säga är att det blir enomhäktningsförhandling 1 september, säger Leif Silbersky.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet