Mannen, som är i 50-års åldern, misstänks nu för fyra mord. Foto: SVT NYHETER

Delgiven misstanke om ytterligare dubbelmord

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-års åldern som häktats på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Norrahammar har nu delgivits misstanke om dubbelmordet i Hökensås.

Åklagare Anders Brokelind vill inte gå in närmare på varför mannen nu är skäligen misstänkt.

– Jag kan inte säga något men misstankegraden har nått skälig nivå, säger han till SVT Nyheter Jönköping.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Vad är mannens inställning?

–  Jag vill inte gå in på vad hans inställning är. Vi har förhört honom om detta och ytterligare förhör kommer nu att göras.

I mars omkom två personer från Jönköpingtrakten i en brand i ett fritidshus på Hökensås. Utredningen kring branden lades först ner. Då handlade det om allmänfarlig vårdslöshet. De två personer som då omkom var i 70-årsåldern.

Den 28 maj hittade polisen och räddningstjänsten två livlösa personer i en brinnande villa i Norrahammar. Även det paret var i 70-årsåldern.

Någon vecka senare grep polisen en företagare i 50-årsåldern från Jönköpings kommun. Han erkände sedan att han brukat våld mot det döda paret och bidragit till att anlägga branden.

Likheter mellan fallen

Förundersökningen i Hökensås-fallet återupptogs nyligen av åklagare i Jönköping som även utreder dubbelmordet i Norrahammar. Under förhör igår delgavs alltså mannen misstanke även för de morden.

– Vi såg ju vissa likheter med det vi hade på honom och det som hänt i Hökensås. Och den fortsatta förundersökningen har visat att misstankarna sträkts och vi har fått bekräftat det vi trodde, säger Anders Brokelind.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Jönköping kände den misstänkte dubbelmördaren paret som hittades avlida i Norrahammar.

Anders Brokelind bekräftar att mannen även har en koppling till det döda paret i Hökensås.

– De har tidigare bott grannar, säger han.

Hur ser bevisläget ut?

– Det är tillräckligt starkt för att han ska vara skäligen misstänkt, säger Anders Brokelind.

Mannen i 50-årsåldern är i nuläget misstänkt för fyra mord och två fall av grov mordbrand.

Den 8 juli ska mannen genomgå en ny häktningsförhandling. Då kan han bli häktad även för morden i Hökensås. Mannen ska även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet