Omdebatterad John Bauer-stubbe kvar

Uppdaterad
Publicerad

Den höga stubben i Rådhusparken i Jönköping som på uppdrag av parkförvaltningen förvandlats till en skulptur av två Bauer-troll, har väckt stor debatt. Men nu slår Peter Jutterström (M), kultur och fritidsnämndens ordförande, fast att stubben kommer att vara kvar.

Han skriver i ett debattinlägg, uppger Jönköpings Posten,  att kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun inte kan ändra högstubbens placering och att den kommer att vara kvar i sin nuvarande form.

Kritiker

Stubben har både hyllats och sågats. Flera konstkännare menar att det inte handlar om konst och att stubben därför inte är värdig en plats i parken.

Jutterström skriver också att ”utifrån diskussionen om högstubben ser vi tydligt att vi behöver förbättra och förtydliga den interna dialogen och samordningen över förvaltnings- och nämndgränser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.