Skatepark kan stå klar nästa sommar

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo kommun ser över förutsättningarna för att bygga en skateboardpark. Något som tas emot med öppna armar av traktens ungdomar.

Skatarna i Värnamo har relativt få platser att vara på och många gånger tvingas dom ut till allmänna områden som på sin höjd bjuder på en kant att glida på. Men det ska det bli ändring på, kommunen planerar nämligen att bygga en skatarpark för mellan en till två miljoner kronor i en av stadens centrala parker.

– Vi kommer att kunna göra så mycket mer rent organisatoriskt för ungdomar, det är inte bara i Värnamo vi kämpar utan även på nationell nivå, säger Luis Gonzales, ordförande i ungdomsföreningen 331 Wernamo till Smålandsnytt.

Dödsfall påskyndade projektet

Det är verkligen ett glädjebesked till traktens skatare men det var inte alltför länge sen som en longboardåkare i Värnamo körde på en äldre kvinna, så illa att hon senare avled. Centerpartisten Maria Johansson är en nyckelperson kring skateboardplanerna, och hon menar att den tragiska händelsen har påskyndat projektet kring parken. På så sätt hoppas man att knyta samman ungdomarna och få liv i en ungdomsscen som ofta förbises.

Sebastian Jäntti har åkt bräda i 15 år, och trots att han är en av dem som hoppats på en inomhuslokal där man kan åka skateboard året om, ser han positivt på kommunens planer, om än kanske med ett visst tvivel.

– Jag hoppas ju nu att de håller vad de lovar. Man får ju hoppas att man får vara med och säga sitt.

Förhoppningarna är att parken ska stå klar sommaren 2013.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.