Streetfood ska blåsa liv i Hovrättstorget

Uppdaterad
Publicerad

Ett torg fullt med streetfood och uteserveringar. Det är vad Jönköpings kommun har som ambition för Hovrättstorget. Och arbetet har nu påbörjats.

En container i ett hörn på Hovrättstorget vittnar om att något är på gång på det annats rätt ödsliga torget. Containern är den första av flera försäljningsställen av Street food som ska finnas på torget. Ett torg som annars mest har fungerat som vändplan för de som går på stan och upptäcker att butikerna plötsligt glesas ut.

Latinamerikanskt

Bland annat kommer det att bli försäljning av kvalitetshamburgare, närproducerad mat, latinamerikansk mat och långkok. Tanken är att köra på över sommaren och göra en utvärdering efter det. De som har verksamheter intill torget har fått vara med och välja ut vilka aktörer som ska få en plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.