Cain Dotson lämnar Gif Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Nyblivna allsvenska klubben Gif Sundsvall möblerar om rejält i ledningen inför nästa säsong nuvarande sportchefen Cain Dotson lämnar klubben, och den assisterande tränaren Sören Ericson återgår till sitt civila arbete.

I den nya organisationen blir Sören Åkeby General mangager men kommer även i fortsättningen jobba som tränare – Åkeby kommer främst jobba med anfallsdelen i spelet.

Joel Cedergren blir ny andre tränare med ansvar för den individuella utvecklingen av spelarna.

Laget söker nu en ersättare för Sören Ericson – GIF Sundsvall kommer att ha en huvudtränare och två assisterande tränare.

Dotsons företrädare på sportchefsjobbet, Urban Haglund, får ansvaret för rekrytering för både A-laget och Tipselitlaget.

En ny sportkommiteé ska kommer ta beslut i rekryteringsfrågor

Dotson erbjöds, enligt Giffarnas pressmeddelande, få jobbet som tränare för Tipselitlaget men avböjde och söker, som klubben formulerar saken ”nya utmaningar”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.