(M) lovar korten på bordet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir besked om landstingets ekonomi före valet. Efter de senaste dagarnas debatt lovade landstingsledningen på tisdagen att redovisa siffrorna.

Landstingets ekonomi har seglat upp som en av de stora valfrågorna i Västernorrland. Mittnytt har i flera inslag kunnat berätta hur moderate landstingsrådet Per Wahlberg inte velat redovisa delårsbokslutet för första halvåret.

Han har medgett ett prognostiserat underskott på 113 miljoner, men har inte velat kommentera uppgifterna om att läget är värst inom den förvaltning som driver sjukhusen. Häromdagen förklarade Lars-Gunnar Hultin (V) att underskottet för sjukhusen ligger på rekordhöga 258 miljoner för hela 2014.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Satte fart på debatten

De dystra siffrorna har satt fart på debatten så här veckorna innan valet. Sedan Socialdemokraterna i går krävde korten på bordet i Mittnytt kommer nu ett nytt utspel. Siffrorna kommer, och det före valet, säger nu landstingsledningen. Den 4 september kommer landstingsstyrelsen att få en fördjupad ekonomisk redogörelse för läget.

-  Landstingsstyrelsen kommer att få en fördjupad dragning av ekonomi- och landstingsdirektören. Det blir inget delårsbokslut eller någon prognos för helåret men väl en lägesrapport som också väger in situationen efter sommaren, säger Per Wahlberg (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet