Lovar 900 nya bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Timrå, Sundsvall och Härnösand presenterade i dag ett gemensamt valprogram. Bland vallöftena märks 2.500 sommarjobb, 900 nya bostäder, och en satsning på järnväg och flyg.

Det gemensamma valpaketet presenterades vid en pressträff i Timrå i dag där partiets frontfigurer i de tre kommunerna deltog. Kommunalråden i Timrå och Härnösand, Ewa Lindstrand och Fred Nilsson, samt oppositionsråd i Sundsvall Peder Björk hoppas ge varandra gemensam draghjälp i valet.

2 500 sommarjobb

I paketet finns tre punkter som handlar om jobb, bostäder och infrastruktur. Bland annat utlovas 2.500 sommarjobb, 800 utbildnings och  lärlingsplatser, 900 nya bostäder och satsningar på Ostkustbanan och Midlanda flygplats.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

– Var och en av oss gör en valrörelse där vi slås för vår egen kommun, men vi ser samtidigt möjligheter i att också jobba tillsammans. Det här är vårt bud inför valet 2014, säger Peder Björk (S), oppositionsråd i Sundsvall. 

Punkterna som presenterades i dag är en del av partiets valprogram på det nationella planet, anpassade till lokal nivå. Satsningen på sommarjobb är dock de tre arbetarekommunernas egen idé.  Tanken är att ungdomar ska kunna söka sommarjobb i de tre kommunerna oavsett var de bor.

Nya bostäder

Löftet om nya bostäder är dock inte mer omfattande än de planer som kommunerna redan lagt fast för de kommande åren.

– Men det är en viktig signal. Vi markerar att bostadsfrågan prioriteras och att det är ett löfte att få igång byggandet, säger Fred Nilsson (S), kommunalråd i Härnösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet