Nordeachefen försvarar jaktresa

Publicerad

Nordeachefen Christian Clausen tycker inte det var fel att låta sig bjudas på storkunden SCA:s påkostade jaktresor.

– Vi har följt våra regler och det ryms inom lagstiftningen, så på det viset är det inga problem, men det är klart att debatten betyder ju något, säger Clausen.

TT: Har du gjort något fel tycker du?

Skandal kring SCA affärsflyg

– Nej, det tycker jag väl inte.

Att umgås med kunderna är något normalt, menar han.

– Men det är klart gränsen går någonstans, sen kan man diskutera om det här var över gränsen, säger han.

Det var i samband med Svenska Dagbladets granskning av SCA-topparnas privata utnyttjande av bolagets jetflyg och lyxjaktresor som det visade sig att även Christian Clausen i flera år bjudits med, utan att betala något – en granskning som så småningom fick skogskoncernen SCA:s ordförande, och tillika ordförande för det mäktiga Industrivärden, Sverker Martin-Löf att kasta in handduken.

Vad den interna diskussionen i Nordea kommer att landa någonstans och om det blir några förändringar i synen vad som får anses vara tillåtet, vill Clausen återkomma till.

Helena Sundén, generalsekreterare för Institutet mot mutor (IMM) är bekymrad och bedömde i en intervju med SvD att Christian Clausens jaktresor bryter mot institutets näringslivskod och att det gränsar till muta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandal kring SCA affärsflyg

Mer i ämnet