Politisk debatt mellan unga

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen hölls en debatt mellan sju politiska ungdomsförbund på Unga Magasinet i Sundsvall.

Under två timmar ledde Sundsvalls Tidnings nyhetschef Oskar Nord den politiska ungdomsdebatten på Unga Magasinet i Sundsvall.

Kvällens huvudfrågor som lyftes av de olika partierna var skola, jämlikhet och jobb.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Två särskilda ämnen, nämligen feminism och ungdomsarbetslöshet, gjorde att det hettade till lite extra mellan debattörerna.

– En fråga som vi lyfter speciellt när det kommer till feminism är en samtyckeslagstiftning. Som man har sett i vår har det varit väldigt många våldtäktsfall, så det är ett problem som man verkligen behöver ta på allvar och jobba med, säger Agnes Johansson, representant för Grön Ungdom.

Men Moderata Ungdomsförbundet, MUF, tyckte att det fanns andra viktiga frågor som förtjänade mer fokus.

– Vår absolut viktigaste fråga i det här valet är ungas jobb och ungas chanser till jobb. Vi ser en opposition som föreslår att det ska bli dubbelt så dyrt att anställda och även skrota restaurangmomsen, där väldigt många unga jobbar, och det är något som vi driver allra hårdast i den här valrörelsen, säger Viktoria Jansson, representant för MUF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet