SCA bekostade lyxjakt åt topparna

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i höst handlade det om onödiga resor med SCAs affärsflyg. Idag avslöjar Svenska Dagbladet, att SCA lagt ner 100-tals miljoner kronor på att renovera en jaktanläggning i Henvålen, Härjedalen.

Kritiken mot SCA topparnas slöseri med bolagets pengar fortsätter. Enligt Svenska Dagbladet, SvD är anläggningen är försedd med all tänkbar lyx, en specialinredd vinkällare bland annat.

Mångmiljonsatsningen försvarades av SCAs ledning, med att det skulle vara en bra investering. Huruvida det stämmer ifrågasätts av SvDs källa, med tanke på att anläggningen ligger på ofri grund i ett naturreservat.

Skandal kring SCA affärsflyg

Dessutom har bolaget rustat en jaktanlägging i närheten av Henvålen som styrelseordförande Sverker Martin-Löf har förfoganderätt över. Också den håller hög standard, med egen helikopterplatta, slakteri och skotergarage bland annat.

Samtidigt som bolaget satsat hundratals miljoner på jakt och segling (SCA satsar en halv miljard i Volvo ocean race, enligt SvD) har SCA sagt upp tusentals anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandal kring SCA affärsflyg

Mer i ämnet