Fler vill söka efter saknade i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Missing people har ökat från 100 personer till 1000 i skallgångsregistret i Norrbotten.

För ett år sedan startade Marie-Louise Lindh organisationen Missing people i Norrbotten. Det var i april 2013 och sedan dess har de varit med i 9 sök, i tre av fallen var det Missing people som hittade den försvunna personen. Från början var de 100 personer nu har de över 1000 personer registrerade i skallgångsregistret.

Får du inte mardrömmar av de otäcka sakerna som ni ser?

Missing People Norrbotten

-Nej, när det gäller det som hände i Boden har jag fortfarande saker att bearbeta men för det mesta klarar jag mig utan mardrömmar. Jag tänker på alla anhöriga som blir så tacksamma över att få ett avslut. Vi har ju nära kontakt med dem. Det känns ju som om man känner många av de personer som vi söker efter eftersom vi vet så mycket om dem. Men när vi hittade kroppsdelarna efter den försvunna 20-åringen i Boden så... Det var bara så overkligt. Och där lever vi ju väldigt mycket mitt i det fortfarande. Jag kan ju känna att jag blir ledsen varje gång jag ser en bild av henne.

Vem är det som anlitar er?

-Det är framförallt anhöriga som hör av sig via hemsidan men sedan kan det också vara polisen som hör av sig om de behöver hjälp med något akut. Då skickar vi ett SMS till alla 1000 personer i skallgångsregistret och de som kan och vill får delta i skallgången. Personerna finns ju spridda över hela Norrbotten och det brukar vara fler än de vi har anmälda som kommer och deltar i söket.

Mer om Missing people i Norrbotten blir det i programmet Saknad kl 21.00 i SVT1 ikväll som ska handla om när de sökte efter den styckmördade 20-åriiga kvinnan i Boden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missing People Norrbotten

Mer i ämnet