Landstingskrisen blev humor

Uppdaterad
Publicerad

”Efter valet i september har det politiska läget i sagoriket Norrbotten varit i fullständigt kaos. Ingen har vetat vem som har makten. En berättelse som innehåller ingredienser som knivar i ryggar, fioler som ska spelas, kringskurna kungar och troll.” Så beskriver Tankesmedjan i P3 det politiska läget inom landstinget i Norrbotten.

Satir- och humorprogrammet Tankesmedjan i P3 tar upp aktuella samhällsdebatter och inrikespolitiska nyheter som sedan skruvas till. I veckan var det maktstriden inom landstinget i Norrbotten som var i fokus, bland annat med hjälp av klipp från Nordnytts rapportering.

Tankesmedjans programledare Johannes Finnlaugsson konstaterar att ”Norrbotten är ett jävla sagoland, en äventyrsserie, det är fantasy”  Här kan du lyssna på programmet.

Tankesmedjan fick dock mothugg från sina radiokollegor i norr. Tova Nilsson och Anton Bennebrant på P4 Norrbottens morgonprogram ringde upp och gav svar på tal. Här kan du lyssna på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktskifte i landstinget Norrbotten

Mer i ämnet