Mordmisstänkt häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 75-årige man som misstänks för att ha dödat sin sambo i Boden häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Dagens förhandlingar skedde till viss del bakom stängda dörrar. Den 62-åriga kvinnan hittades skjuten i parets bostad i fredags och mannen greps och anhölls senare på kvällen. Jouråklagaren Ulla-Karin Lindström lämnade in häktningsframställan i helgen. Hon begärde mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Orsaken bakom häktningen är bland annat att det bedöms finnas en risk för att den misstänkte mannen avviker, undanröjer bevis eller försvårar utredningen. Advokat Lars Grönberg som försvarar mannen säger att den misstänkte 75-årigen nekar till brottet och ställer sig frågande till beslutet om häktning.

Kvinna hittad död i Boden

– Han menar att utredningen som presenteras inte är tillräcklig för sannolika skäl,  säger Lars Grönberg.

Har han sagt något i förhör om att hans sambo inte lever i dag?

– Det kan jag inte gå in på. Jag redovisar bara hans inställning, säger advokat Lars Grönberg.

Vad kan du säga om den pågående utredningen?

– Den har kommit en bit på vägen, men jag får inte gå in på detaljer.

Åtal ska vara väckt senast 26 maj.

Polisens utredning fortsätter med ett förhör, teknisk undersökning av brottsplats samt saker som är tagna i beslag, bland annat ett vapen som anträffades i bostaden. Polisen är sparsam med information med anledning av att utredningen befinner sig i ett tidigt skede och mycket arbete kvarstår.

Enligt vittnesuppgifter i media förekom det skottlossning i villan.  Det är uppgifter som polisen inte vill kommentera.

Enligt nsd.se så har kvinnan skjutits med gevär och skjutvapnet ska vara funnet och på väg till SKL, statens kriminaltekniska laboratorium, i Linköping för analys

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Boden

Mer i ämnet