• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Polisen anmäler sin insats i Kallak

Publicerad

Polisen gör nu en tillbudsanmälan mot den egna insatsen mot miljöaktivisterna i Jokkmokk, då man anser att situationen riskerade att bli allvarlig.

Händelsen, som polisen beskriver som allvarlig inträffade i förra veckan när en träställning rasade. Några av aktivisterna hade kedjat fast sig i träställningen sedan polisen kommit till platsen och börjat riva en del av konstruktionen.

Vid raset befann sig, enligt en anmälan som en polis gjort internt, poliser och demonstranter både ovanpå och under konstruktionen. Polisen som anmält händelsen deltog vid ingripandet och anser att insatsen hanterades felaktigt eftersom man riskerade att få nedfallande stockar på sig, och att man nästa gång borde kalla till en byggnadsingenjör.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruvbrytning i Kallak

Mer i ämnet