Foto: Anne Marit Päiviö Sameradion och SVT Sapmi

200 liter flygbränsle flygs bort

Uppdaterad
Publicerad

Idag fortsatte letandet efter svar på vad som hände när postflygplanet kraschade i Jokkmokksfjällen. Polisen och räddningstjänsten har börjat sanera haveriplatsen.

En hel del bränsle fanns i hålet där planet slog ned.

– Vi har uppgifter om att det rör sig om ungefär 200 liter flygbränsle och det ska ha gått bra att få upp det ur gropen, säger Patrik Ström, kriminalinspektör vid polisen till SVT Nyheter Norrbotten.

Flygkraschen i Jokkmokksfjällen

Bränslet forslas nu bort i fat som tagits till platsen med helikopter.

Har hittat delar av svarta lådan

SVT Nyheter Norrbottens reporter Hans Sternlund var på plats i Ritsem, på gränsen mellan Gällivare och Jokkmokks kommuner. Ritsem är basen för helikoptrar och de personer som deltar i arbetet efter kraschen.

Det började skymma vid 14-tiden på lördagen och det var fortfarande kallt, -24 grader. Väderförutsättningarna var något bättre än dagen före men vädret är nyckfullt i fjällen.

Samtidigt har delar av den så kallade ”svarta lådan” hittats. Det finns ännu inga uppgifter om kvarlevorna efter de två personerna som tros ha varit ombord hittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Jokkmokksfjällen

Mer i ämnet