Backen Johanna Fällman, Luleå Hockey/MSSK.

Dammatcherna ska bli tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys herrlag kan lugnt räkna med matchläkare och ambulans på plats när de spelar i Riksserien. Nu ska också damerna i Luleå Hockey/MSSK få det tryggare, men med en enklare lösning.

Någon läkare ska inte finnas på plats.

– Vi har kommit överens med Röda Korset i Luleå om att de ska bistå med sjukvårdskunnig personal, sjuksköterska eller motsvarande, när damerna spelar hemmamatch. Det kommer även gälla vid juniormatcherna, säger Robert Hedlund, kommunikationsansvarig vid Luleå Hockey.

Skador inom ishockeyn

Backen Johanna Fällman har spelat både i Modo och i Luleå Hockey/MSSK under många år och att det inte brukar finns matchläkare och ambulans på plats har hon inte funderat på.

”Lite absurt”

Det är lite absurt men jag har faktiskt aldrig tänkt på det…Men när du säger det… nog är det konstigt att vi spelat våra matcher utan samma  möjlighet att få snabb vård snabbt om något skulle hända, säger Johanna Fällman.

Däremot har hon tänkt på publiken:

– Eftersom det är mycket folk samlade så brukar det slå mig att det vore bra med sjukvårdspersonal på plats.

Från och med den 17 februari kommer personal från Röda Korset finnas på plats när damerna spelar.

– Det är ju trots allt en kontaktsport, så visst kan det behövas hjälp av vårdkunniga, säger Johanna Fällman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skador inom ishockeyn

Mer i ämnet