Bröllopstolken gör succé

Uppdaterad
Publicerad

Teckenspråkstolken Dennis Norberg gjorde succé med sitt framträdande under prinsvigseln när han dansade loss på utgångsmarschen.

Dennis Norberg jobbar till vardags som teckenspråkstolk på NerikeTolkarna i Örebro. I lördags var han en av flera som tolkade SVT:s direktsändning av prinsbröllopet. Nu gör hans tolkning av utgångsmarschen succé.

Prinsparet valde till allas förvåning gospel-låten ”Joyful Joyful” som framfördes av artisten Samuel Ljungblahd från Umeå. Hela kyrkan dansade med och det gjorde Dennis också. Något som har mött många positiva reaktioner på sociala medier.

– Vi är väldigt stolta över Dennis. Han har en väldig inlevelseförmåga som vi tycker är grym, och han är väldigt duktig, säger Sarah Emilsson delägare av NerikeTolkarna.

Blev upptäckt på Youtube

Det är inte första gången som Dennis gestaltar musik. Han upptäcktes på Youtube av NerikeTolkarnas dåvarande vd, där hade han lagt ut flera av sina teckenspråksgestaltningar av kända artisters låtar.

– Vi såg att den här killen har känsla. Han har ett fantastiskt sätt att förmedla känslor, han är inte stel, säger Sarah Emilsson.

Tackar för uppmärksamheten

På sociala medier tackar Dennis för all uppmärksamhet.

– Jag har så mycket glada känslor inom mig just nu och det är allt tack vare er fina människor, skriver han.

På NerkeTolkarnas hemsida berättar han om känslorna som dyker upp när han gestaltar musik.

– Det är en fantastisk känsla som skapar lyckorus, säger Dennis.

Klicka på länken ovan för att se Dennis tolkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.