Foto: Sebastien Bozon/ TT Bild

God tillväxt för näringslivet i länet

Uppdaterad
Publicerad

Enligt en undersökning av näringslivets utveckling de senaste fem åren växer antalet företag snabbast i Örebro, Kumla och Askersund samtidigt som Degerfors har den sämsta tillväxten i regionen.

Allt fler personer jobbar på företag i hälso och sjukvårdsbranschen. Under 2013 fanns det 5809 anställda i 218 olika företag och det gör att hälsobranschen är den som ökat mest när det gäller antalet anställda. Samtidigt har energi-, livsmedel-, media- och bemaningsnäringen tappat flest anställda under samma period.

Under 2008-2013 omsatte detaljhandeln i länet 23 miljarder kronor, byggbranschen 15 miljarder och besöksnäringen runt 3 miljarder. Under 2013 fanns det totalt över 5600 företag i länet som tillsammans hade 38 589 anställda – en ökning med över 3000 anställda jämfört med 2008.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.