Foto: Johannes Weckström /SVT

Grov misshandel vid Marieberg

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett bråk med flera personer inblandade misshandlades en 18-årig man grovt vid Mariebergs köpcentrum natten mot lördagen.

– Vi fick larmet vid 02.46 natten mot lördagen. Väl på plats kunde konstateras att en man var allvarligt skadad och han fördes med ambulans till universitetssjukhuset i Örebro, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Flera inblandade

Brottsrubriceringen är grov misshandel. Enligt polisen har flera personer begått misshandeln, men en person har varit mer inblandad än de andra och är därmed huvudmisstänkt i det pågående utredningsarbetet.

Ingen gärningsman är ännu gripen och ärendet är överlämnat till åklagare.

Stökigt nattetid

Enligt polisen är den nattliga verksamheten med bilar som kör vårdslöst och fylla ett problem som stjäl resurser från övrig verksamhet.

– Det har blivit en jättestor ungdomsgård därute och i mån av tid är vi där och jobbar, men vi kan inte ha resurser där hela tiden. Det här är något man måste bygga bort och jag vet att butiksägarna är väldigt bekymrade, säger Peter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.