Han laddar för Flipper-SM

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Janson från Örebro arbetar inte bara med att renovera flipperspel. Nästa helg är han en av drygt 200 deltagare som kämpar om SM-titeln i flipper.

Nästkommande helg den 20-22 november är det dags för Flipper-SM som i år går av stapeln på ett hotell i Jönköping. Men bland startfältet finns örebroaren Daniel Janson.

– Jag har haft ett långt flipperintresse, både när det gäller att tävla och att renovera spel, säger han.

Daniel Janson har tidigare tävlat i flipper. Bland annat två gånger i Chicago, en gång i Wales och ytterligare några tävlingar i Sverige. Men det är första gången som han är med i SM.

– Mitt intresse har nästan eskalerat kan man säga och de senaste tre åren, skrattar han.

Måste träna mycket

Som i vilken sport som helst gäller det även för en flipperspelare att träna och att träna mycket för att bli bäst. För det handlar inte bara om tur, menar Daniel Janson.

– Man måste spela mycket för att bli bra. Många tror nog att det mest handlar om tur men om man tittar på resultaten så är det samma person som vunnit SM de senaste fyra åren. Det handlar om skicklighet, säger han.

Drygt 200 personer har anmält sig till årets SM.

– Om jag inte minns fel så går de 64 första till slutspel och hamnar man där är jag nöjd, säger Daniel Janson och fortsätter:

– Jag har inte hunnit spela så mycket, det har mest handlat om att ladda mentalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.