Foto: Johan Pisoni, SVT

Hundratals demonstrerade mot IS

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal personer demonstrerade på lördagen i centrala Örebro mot terrororganisationen Islamiska staten. Detta med anledning av den senaste tidens händelser i Kobane i norra Syrien.

– Vi är här för att visa vårt stöd för alla människor som drabbats av ISIS, säger Frat Inan El-Naggar som var demonstrant och medarrangör.

Demonstranterna kom från hela Örebro län, men även från Stockholm, Karlstad och Norge. Demonstrationståget gick från polishuset till Våghustorget där det bland annat hölls en tyst minut.

– Det är viktigt att göra den här demonstrationen här i Örebro eftersom att Örebro är en ganska stor och mångkulturell stad. Vi hoppas att den blir en ögonöppnare för vad som faktiskt händer i Kobane, säger Mir Jolla som även han är medarrangör.

Båda tycker att det är viktigt att uppmärksamma det som sker i vår omvärld så att politikerna börjar att agera.

– Staten måste ta sitt ansvar och förhindra människor från att kunna ansluta sig till ISIS. Och man måste få igenom lagen som gör det möjligt att straffa terrorister om de kommer tillbaka till Sverige, säger Frat Inan El-Naggar.

I februari demonstrerade ett hundratal personer i Örebro mot IS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.