Foto: SVT

Här får ni svar på tittarfrågorna

Uppdaterad
Publicerad

En vecka har gått sedan Tvärsnytt gick i graven och SVT Nyheter Örebro föddes. En vecka med både jubel och frågor från er tittare.

– Jag har fått många positiva reaktioner om att vi bytt namn och många ser fram emot mer lokala nyheter, säger Linda Hermansson, redaktionschef för SVT Nyheter Örebro.

En sak som några tittare reagerat på är programpunkten ”Runt om” där vi sammanfattar nyheter som våra SVT-kollegor i regionen rapporterar om.

– ”Runt om” visas över hela landet. Samtidigt som vi blir mer lokala vill vi serva tittare med nyheter som kommer från andra regioner som är intressant och som tangerar frågor som vi diskuterat här i länet, säger Linda Hermansson.

”En praktisk fråga”

Flera tittare har också hört av sig till redaktionen med frågor om väderprognosen som nu, precis som tidigare, visar både Örebro och Västmanlands län.

– Vi har precis dragit igång de nya programmen och SVT är ett stort företag. Vi har meteorologer i Stockholm som jobbar för brinnande livet för att få ut alla väderkartor. Det är en praktisk fråga – de hinner inte göra väderkartor till alla 21 program, säger Linda Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.