Foto: SVT

Köpte sex av 17-åring – får dagsböter

Uppdaterad
Publicerad

De två männen köpte upprepade gånger sex en tjej under 18 år i Örebro län, sommaren 2013. Det kommer Örebro tingsrätt fram till och dömer männen till dagsböter respektive skyddstillsyn.

Männen döms för en mängd sexualbrott utförda mot tjejer i Mellansverige. Bland de målsägande finns en kvinna hemmahörande i Örebro län, som vid separata tillfällen träffade männen sommaren 2013.

Den ena mannen, från Uppsala, träffade den då 17-åriga tjejen både i Hallsberg och i Örebro. Rätten dömer honom nu för sexköp, men inte av barn då han inte ”haft skälig anledning att anta att målsäganden var under 18 år”.

Den andre mannen, från Karlstad, erkänner att han köpt sex vid tre tillfällen på samma orter, men förnekar att han kände till hennes ålder. Den förklaringen köper dock inte tingsrätten, som nu dömer honom för köp av sexuell handling av barn.

Karstadsbon döms även för kränkande fotografering och köp av sexuell sexuell handling av barn mot ytterligare en flicka, bosatt i Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.