Linde Volley laddar upp inför seriestarten. Foto: SVT

Linde volley laddar för seriestart

Uppdaterad
Publicerad

Linde Volley laddar upp inför seriestarten mot Falköping under lördagen. Den här säsongen har laget både en ny tränare och flera nya spelare.

Finske tränaren Teemu Sarna fick avsluta sin karriär som spelare tidigt på grund av en knäskada. Något som fick honom att slå sig in på tränarbanan. Sedan dess har han coachat många lag både i Finland och ute i Europa, nu närmast kommer han från en Slovakisk klubb.

Lindesberg blir det första svenska laget han tar sig an.

Teemus recept för framgång i Lindesberg är att lägga in fler träningar för att kunna höja lagets nivå. Sedan ska han bygga upp spelet stegvis från grunden säger han till SVT Örebro.

Redan med i a-laget

Någon som redan är van vid en hög träningsnivå är sextonåriga stjärnskottet Elsa Arrestad. Hon är 16 år, har bara spelat i två år men tar den här säsongen klivet upp till a-laget samtidigt som hon fortfarande tränar med division 2-laget.

– Jag började spela för två år sedan, det har gått så himla fort. Det är skitkul och jag är jätteglad över att jag fått den här chansen, säger hon.

Ett mer rutinerat nyförvärv är tränaren Teemu Sarnas slovakiska flickvän Martina Konecná som följt med till Lindesberg. Hon är än så länge inte särskilt imponerad av nivån på svensk volleyboll.

– I mitt förra lag var det en annan nivå av professionalism, det är annorlunda här, men alla vill väldigt mycket så jag hoppas att vi kan göra något bra tillsammans, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.