Foto: SVT

Polisjakt efter stulen hjullastare

Uppdaterad
Publicerad

En hjullastare med gaffel stals från ett bygghandelsföretag i Lindesberg sent på måndagskvällen. Sedan följde en dramatisk polisjakt genom länet innan fordonet påträffades i Lindesberg igen vid 08-tiden på tisdagsmorgonen.

Vid 01-tiden fick polisen kontakt med fordonet på länsväg 864 i Lindesberg. Då lyfte tjuven upp en bil efter sig så att polisen inte kunde följa efter och försvann igen.

Vid 04.30-tiden körde hjullastaren in genom ett skyltfönster i en Fellingsbro. Polisen fick återigen, med hjälp av privatpersoner, kontakt med fordonet, som dock kunde fly igen.

Rånarjakt på hjullastare

– Även här ställer föraren en bil efter sig och lägger också ut stockar längs vägen. Stolpar körs också ner, säger Stefan Wickberg, informatör hos polisen i Örebro.

Sedan går färden in i Västmanlands län där polisen lägger ut en spikmatta, som hjullastaren lyfter undan med gaffeln.

Körde in i polisbil

Vid 06-tiden vänder hjullastaren åter in mot Örebro län igen. Under färden kör fordonet in i bakdelen på en framförvarande polisbil, som blir utslagen.

Vid 08-tiden påträffas fordonet i Lindesberg, med uppslagna dörrar och utan förare. Platsen har nu spärrats av och teknisk undersökning har inletts. Polisen har satt in hundförare i eftersökaningarna av föraren.

Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel, grov stöld, grov vårdslöshet i trafik och grov skadegörelse.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånarjakt på hjullastare

Mer i ämnet