Foto: Molly Berggren /P4 Östergötland

Bil exploderade vid biogasstation

Uppdaterad
Publicerad

En servicebil hos ett taxiföretag exploderade vid sjutiden på tisdagsmorgonen när den skulle tankas vid en biogasstation i Linköping.

– Föraren har klarat sig förhållandevis bra med lättare skador på ett ben, men det var med Guds försyn, för det ska ha smällt rätt bra, säger vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist till TT.

Det var när föraren skulle tanka bilen, en VW Touran 2,0 Ecofuel av 2007 års modell, som tanken exploderade. Det är ännu oklart varför olyckan inträffade. En teknisk undersökning ska göras.

– Jag befann mig en fem-sex meter från fordonet. Många gånger har man varit närmre. Det är bra med ett säkerhetsavstånd. Det finns en viss risk, säger föraren Mikael Brinkby till P4 Östergötland.

Inga andra personer skadades i händelsen, som polisen rubricerar som en arbetsplatsolycka.

– En lycklig utgång på en olycklig händelse, säger Niclas Aronsson, VD för Vikbolands Taxi till SVT Nyheter Öst.

Före detta taxibil

Bilen är en före detta taxibil som numera används som servicebil hos Vikbolands Taxi.

– Den är utrangerad som taxi och har gått 30.000 mil, men är besiktigad och godkänd, säger Niclas Aronsson.

Explosionen har gjort att företagets förare fått nya tillfälliga säkerhetsrutiner att följa.

– Tills vi vet vad som orsakade explosionen har våra förare fått nya direktiv. När man tankar biogas får ingen befinna sig i bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.