Boendes kritik av personalen blev anmälan

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer med funktionsnedsättning på ett särskilt boende i Norrköping har kännt sig så dåligt bemötta att det nu anmäls.

– Det är förskräckligt. Oacceptabelt säger Teresa Påhlsson tillförordnad verksamhetschef till Norrköpings tidningar idag.

Personerna har inte fått sina stödinsatser utförda, det har varit bortglömda möten, missade rundor på stan och inte heller ett respektfullt bemötande.

När en av de sju personerna tog upp detta och en lex-Sarah-utredning inleddes visade det sig att ytterligare sex av de boende hade

likande upplevelser.

”Bristande kommunikation”

Händelserna är anmälda enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg.

Kommunen har också vidtagit åtgärder för att komma till rätta med problemen, som enligt Teresa Påhlsson till stor del handlar om kommunikationsproblem.

Men det handlar också om brister i rutiner och i sammarbetet mellan personalen, skriver Norrköpings tindingar.

Norrköpings kommun har genomfört personaltester för att se vilka personligheter som finns i gruppen samt utbildningsplaner för att arbetet på boendet ska bli bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.