Foto: Lennart S. Svensson

Bästa spårvagnsföraren är från Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa spårvagnsförare heter Linda Johansson, bördig från Norrköping, och Conny Berglin från Stockholm.

I helgen avgjordes Europamästerskapen för spårvagnsförare i Wien i Österrike.

Linda Johansson och Conny Berglin har lång erfarenhet av spårvagnskörning både nationellt och internationellt.

Sveriges bästa spårvagnsförare

Linda har tidigare arbetat som förare i Norrköping och Conny i Dublin. Idag jobbar de som spårvagnsförare hos Arriva vid Bromma-depån i Stockholm.

I en rälsbunden kamp mot bland annat team Transdev från Norrköping, placerade de sig tillsammans på en femte plats av totalt 23 lag och de två kan nu titulera sig som Sveriges bästa spårvagnsförare.

Spårvagnsbowling

De fem olika grenarna och handlade till stor del om precisionskörning. Bland annat spårvagnsbowling och att komma så nära en pappfigur som möjligt utan att köra omkull den. Spårvagnsförarna skulle också bedöma hastigheten utan att titta på hastighetsmätaren och stanna spårvagnen så att dörrarna hamnade vid en viss markering.

Årets arrangör av mästerskapet var Wiens spårvägar och 23 lag från lokala transportföretag från 15 Europeiska nationer deltog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.